Emballasjeforeningen, Circular Packaging Cluster og Iris Salten etablerer nettverket «EcoPack Salten».

Adm. dir. i Emballasjeforeningen, Kari Bunes og prosjektleder i Iris Salten, Carina Rist.

 

Iris er et interkommunalt renovasjonsselskap som betjener de ni kommunene i Salten.

Prosjektleder i Iris Salten, Carina Rist, forteller at de gjennom nettverket EcoPack Salten skal jobbe for en mer bærekraftig emballasjebruk, der målet er å finne løsninger for ombruk og redusere bruken av engangsemballasje i plast.

Emballasjeforeningen, Circular Packaging Cluster (CPC) og Iris inviterer kommuner og næringsliv i Salten til et krafttak for å redusere bruken av engangsemballasje i plast. Det neste året skal Iris rekruttere deltakere og gjennomføre fire nettverkssamlinger sammen med næringslivet i Salten.

– Det er altfor store mengder plastemballasje i avfallet vårt. Det at Iris bidrar inn i dette prosjektet er et viktig grep for å redusere avfallsmengden og være en aktiv pådriver og tilrettelegger for ombruk i regionen, sier Rist.

EcoPack Salten er første arbeidspakke i CPC-prosjektet «Forbruksreduksjon av engangsemballasje i plast». Prosjektet er eid av Emballasjeforeningen og støttet av Handelens Miljøfond.

Tidligere i år gikk Klima- og miljødepartementet sammen med en rekke næringslivsorganisasjoner (Næringslivets Hovedorganisasjon, Virke, NHO Mat og Drikke, NHO Reiseliv, NHO Service og Handel, Handel og Kontor Norge og Emballasjeforeningen) for å redusere engangsbruk av emballasje i plast. Nå kalt Plastpartnerskapet.

Formålet med plastpartnerskapet er å samarbeide om å oppnå en reduksjon i forbruk av engangsprodukter som er laget helt eller delvis av plast. Norge har satt seg som mål å redusere forbruket med 50 prosent av disse produktene innen 2026.

– Det er virksomheten selv som bestemmer hvilke tiltak som passer best og er mest effektive for deres virksomhet. For at vi skal klare å dokumentere om forbruket faktisk går ned, skal partene rapportere på forbruket av engangsprodukter som er laget helt eller delvis av plast. Partnerskapet skal også være et forum for utveksling av ideer og kunnskap rundt ansvarlig bruk og ikkebruk av engangsplastprodukter, sier Kari Bunes, administrerende direktør i Emballasjeforeningen.

Annonser:

Kommende kurs og arrangement

DatoTittelSted
22. okt 2024 - 25. okt 2024Scanpack 2024 – Nordens største emballasjemesseSwedish Exhibition & Congress Centre
04. nov 2024 - 07. nov 2024All4Pack Emballage Paris
21. nov 2024 - 22. nov 2024Emballasjedagene 2024Scandic Park Hotell
27. mai 2025 - 30. mai 2025IPACK-IMA MILANO
19. aug 2025 - 21. aug 2025Aqua Nor 2025