Stem på den du syns fortjener
EMBALLASJEFAGPRISEN 2021

Prisen deles ut under middagen på Emballasjedagene 11. november

Det ble dødt løp i avstemmingen om Emballasjefagprisen, men juryen har likevel kåret en vinner. Hvem blant disse fire det blir, får du vite på Emballasjedagene 11. november i Sandefjord.

Trygve Næss

Emballasjeutvikler i VPK Packaging

Trygve har over mange år innenfor emballasjeutvikling stått bak mange av de suksessfulle innovasjonene innen emballering i bølgepapp. Han er fortsatt yrkesaktiv og i møter med emballasjebrukere øser han av sin kunnskap og gir råd til brukerne som ofte fører til forbedringer som de ikke engang har tenkt på selv.
Trygve er spesielt god til å forklare brukere hvordan riktig emballasje har en betydning gjennom hele verdikjeden fra papir via pakking og distribusjon og fram til resirkulering. Dette er en person som har hatt stor betydning for effektiv emballering og utvikling av emballasjekunnskap i mange virksomheter. Et eksempel på hans innovasjoner er Petafront, en wrap around som gjør det mulig å pakke ut og eksponere varer i hylle på under tre sekunder

Sylvia Lofthus

Kvalitetssjef Frukt Grønt Emballasje COOP

Sylvias store engasjement for god og miljøriktig emballasje smitter. Hun har en ydmyk, åpen og positiv tilnærming til utfordringer som får alle rundt henne til å forstå og jobbe for store forbedringer. På få år har Coop endret en bred og imponerende mengde emballasje til et langt mer bærekraftig sortiment. Hun er en person som aldri sier «nei» til å dele sin kunnskap med andre, uansett hvem tilhørerne er. Som foredragsholder for renovasjonsansatte i norske kommuner og renovasjonsselskap, har hun på entusiastisk vis økt forståelsen for emballasjens funksjon i å beskytte produktet og øke holdbarhet i tillegg til å være mest mulig bærekraftig. Sylvia var tidligere miljøsjef i Bama.

Bård Bringsrud Svensen

Innovasjonsleder Bærekraft, Orkla Home and Personal Care

Bård har lang fartstid innen innovasjon, først i Jordan som produktutvikler fra 1999, deretter i Orkla hvor han de siste fire årene har ledet en rekke innovasjonsprosjekter innen bærekraftig emballasje. Hans engasjement for bærekraft og utvikling av god emballasje strekker seg mange flere år tilbake enn de siste fire. Vi kjenner Bård som en person som både er sterkt engasjert i god emballasjeutvikling, ser det store bildet hvor emballasjen både skal beskytte og samtidig være miljømessig riktig og ikke minst aldri sier «nei» når det gjelder å dele sine erfaringer med andre. Han har også vært en viktig pådriver i Orklas arbeid med å bruke mer gjenvunnet plast i sin emballasje.

Stig Yngve Pedersen

Sales, R&D and production support, Fatland

Bred erfaring som leder i bedrifter som utvikler og selger pakkelinjer og  emballasjeløsninger. Stig har også solid erfaring med forhandlinger, forretnings-planlegging og Fast Moving Consumer Goods (FMCG). Han er utdannet ved Statens Næringsmiddeltekniske Høgskole . Gjennom årene har han utmerket seg som foredragsholder og aktiv deltager i foreninger som Teknologisk Matforum, der han som styreleder har frontet emballasje og emballering i mange år. Hovedfokus er å finne  emballasjeløsninger med så god holdbarhet som mulig, med lavest mulig miljøpåvirkning. Før han for to år siden startet å jobbe for Fatland AS jobbet Stig sammen med Sveinar Kildal i et prosjekt om optimalisering av holdbarhet på laks.

Juryen i Emballasjefagprisen består av Thomas Eie, BAMA, Marit Kvalvåg Pettersen, Nofima og Morten Aas, TINE.

Lurer du på noe?
Emballasjeforeningen svarer gjerne på spørsmål:

Ring: +47 22 12 17 60
epost: post@emballasjeforeningen.no

Kommende kurs og arrangement

DatoTittelSted
29. jan 2025Sirkulær frokost om kunstig intelligens
06. mar 2025Generalforsamling i Emballasjeforeningen
06. mai 2025 - 08. mai 2025Seafood Expo Global/Seafood Processing Global
27. mai 2025 - 30. mai 2025IPACK-IMA MILANO
19. aug 2025 - 21. aug 2025Aqua Nor 2025
26. okt 2027 - 29. okt 2027Scanpack 2027

Bli med på
seminar om emballasje!

Seminaret i Sarpsborg 09.desember er dessverre avlyst! 

Vi må dessverre opplyse om at fagseminaret i Sarpsborg 9. desember er AVLYST.

Arrangementet ledes av Grønt Punkt Norge og Emballasjeforeningen, med hovedfokus på emballasje-optimering i praksis, hvordan man får markedsført de gode eksemplene og hva Grønt Punkt Norge og Emballasjeforeningen kan bistå medlemsbedriftene med.

[dne_ai1ec_event]

Agenda:
Kl. 11:30-12:15   Lunsj/ registrering av deltakere

Kl. 12:15-12:40
Hvordan jobbe med og rapportere om emballasjeoptimering?
ved Yngve Krokann, Emballasjeforeningen

Kl.12:45- 13:45

Innovasjon- og optimeringseksempler

  • Mari Haugesten, Roger Borrie Nilsen VPK Group
  • Christin M. Faukland-Martinsen, Moltzau Packaging
  • Morten Sundell, Sirkel Glass
  • Lars Henrik Andresen, Berry

13:45-14:00 Kaffe

Kl. 14:00-14:30
Grønt Punkt Norge – Plastløftet og design for gjenvinning
Dani Eilertsen Key account manager, Grønt Punkt Norge

Seminaret vil gi deltakerne et godt og helhetlig innsyn i hva som gjelder og vil være retningsgivende for arbeidet med emballasjeoptimering. Hvilke regler og lover bedriften må følge for å sende sine produkter ut på markedet.

Seminaret vil gi deltakerne et godt og helhetlig innsyn i hva som gjelder og vil være retningsgivende for arbeidet med emballasjeoptimering. Hvilke regler og lover bedriften må følge for å sende sine produkter ut på markedet.

Målgruppe:

Alle som arbeider med emballasjeutvikling, markedsføring, salg og innkjøp av emballasje, forskning og utvikling. De samme regler vil gjelder også for importører av emballasje og ferdigpakkede varer.

Deltakere vil få utdelt seminarmaterial med referanse til innleggene.

Praktiske opplysninger:
Tidspunkt: Torsdag 09. desember 2021
Seminaret starter med enkel lunsj /registrering kl.11.30
Sted: inspiria, Bjørnstadveien 16, 1712 Grålum

Web: http://www.inspiria.no

Deltakeravgift:
For medlemmer i Grønt Punkt Norge og Emballasjeforeningen er seminaret kostnadsfritt.

Lurer du på noe?
Undervisningsleder Yngve Krokann i Emballasjeforeningen svarer gjerne på spørsmål:

mobil: 900 93 833
epost: yngve@emballasjeforeningen.no

Annonser:

Kommende kurs og arrangement

DatoTittelSted
29. jan 2025Sirkulær frokost om kunstig intelligens
06. mar 2025Generalforsamling i Emballasjeforeningen
06. mai 2025 - 08. mai 2025Seafood Expo Global/Seafood Processing Global
27. mai 2025 - 30. mai 2025IPACK-IMA MILANO
19. aug 2025 - 21. aug 2025Aqua Nor 2025
26. okt 2027 - 29. okt 2027Scanpack 2027

Velkommen til
Innovasjons- og optimeringsseminar

Oslo 28. september 2021

Emballasjeforeningen og Grønt Punkt Norge ønsker velkommen til Innovasjon- og optimeringsseminar på Thon Hotel Vika Atrium tirsdag 28. september kl. 10.00.


Program:

10.00   Kaffe / Registrering
10:15 Åpning
10:20 Resultater fra Handlekurv- og Indikatorprosjektet 2020

Aina Elstad Stensgård, Seniorforsker, NORSUS

10.50 De gode optimeringseksemplene;

Sylvia Lofthus, Kvalitetssjef Frukt Grønt Emballasje COOP

11:20 Prosjektstatus for arbeidet med avfallsreduksjon og emballasjeoptimering i Norge;

  • Kari-Lill Ljøstad, Kommunikasjonssjef Grønt Punkt Norge
  • Kari Bunes, Direktør Emballasjeforeningen
12:15 Innovasjon; hvordan få til utvikling og jobbe med sirkulære kjeder

Ola Ronæss, Klyngeleder Circular Packaging Cluster

12:45 Lunsj

 

 

Målgruppe:

Målgrupper er alle som arbeider med emballasjeutvikling, markedsføring, salg og innkjøp av emballasje, forskning og utvikling. De samme regler vil gjelder også for importører av emballasje og ferdigpakkede varer.

Deltakere vil få utdelt seminarmaterial med referanse til innleggene.

 Praktiske opplysninger:
Seminaret starter med kaffe /registrering kl. 10.00, foredragene starter kl. 10:15 og avsluttes med lunsj kl. 12:45 / tirsdag 28. september.

 Deltakeravgift:
 For medlemmer i Emballasjeforeningen og Grønt Punkt Norge er seminaret kostnadsfritt.

Sted:
Thon Hotel Vika Atrium, Munkedamsveien 45, 0250, Oslo, /
www.thonhotels.no/vikaatrium

Frist for påmelding er 24. september

Vi gjør oppmerksom på at det er begrenset med plasser så her gjelder prinsippet «først til mølla»
Hotellet følger alle nasjonale og kommunale retningslinjer vedr. smittesituasjon

VELKOMMEN

Lurer du på noe?
Undervisningsleder Yngve Krokann i Emballasjeforeningen svarer gjerne på spørsmål:

mobil: 900 93 833
epost: yngve@emballasjeforeningen.no

Annonser:

Kommende kurs og arrangement

DatoTittelSted
29. jan 2025Sirkulær frokost om kunstig intelligens
06. mar 2025Generalforsamling i Emballasjeforeningen
06. mai 2025 - 08. mai 2025Seafood Expo Global/Seafood Processing Global
27. mai 2025 - 30. mai 2025IPACK-IMA MILANO
19. aug 2025 - 21. aug 2025Aqua Nor 2025
26. okt 2027 - 29. okt 2027Scanpack 2027

Seminar om
Emballasjeoptimering

23. september i Bergen

Benytt anledningen til å få svar på de tingene mange lurer på når det gjelder avfallsforebygging og emballasjeoptimering på seminarer i  Bergen.

Vi gjør oppmerksom på at det er begrenset antall plasser og tildelingen skjer etter prinsippet «først til mølla». Hotellene følger nasjonale og kommunale retningslinjer når det gjelder smittesituasjonen.

Sted: Grand Hotel Terminus, Zander Kaaes gate 6. Bergen
Dato: 23. september
Tid:    10:00-12:30

 

PROGRAM 

 

10:00-20:15
Registrering av deltakere
10:15- 10:40 Nye rammevilkår for emballasje i Norge og Europa
Kari Bunes, direktør i Emballasjeforeningen

10.40-11:00:
Hva er emballasjeoptimering?
Yngve Krokann, undervisningsleder i Emballasjeforeningen

11:15-11:50 
Design for gjenvinning, emballasjemerking, Emballasjekalkulator

Dan Eilertsen, Key Account Manager og Arve Martinsen, kommunikasjonsansvarlig næringsliv i Grønt Punkt Norge

12:00-12:30   
Emballasjeoptimering i praksis

Stina Kildedal-Johanssen, Leder Kommunikasjon og bærekraft, Hansa Borg Bryggerier

Lunsj

Om seminaret

Seminaret vil gi deltakerne et godt og helhetlig innsyn i hva som gjelder og vil være retningsgivende for arbeidet med emballasjeoptimering. Hvilke regler og lover bedriften må følge for å sende sine produkter ut på markedet.

Målgruppe:
Målgrupper er alle som arbeider med emballasjeutvikling, markedsføring, salg og innkjøp av emballasje, forskning og utvikling. De samme regler vil gjelder også for importører av emballasje og ferdigpakkede varer.
Deltakere vil få utdelt seminarmaterial med referanse til innleggene.

Lurer du på noe?
Undervisningsleder Yngve Krokann i Emballasjeforeningen svarer gjerne på spørsmål:

mobil: 900 93 833
epost: yngve@emballasjeforeningen.no

Annonser:

Kommende kurs og arrangement

DatoTittelSted
29. jan 2025Sirkulær frokost om kunstig intelligens
06. mar 2025Generalforsamling i Emballasjeforeningen
06. mai 2025 - 08. mai 2025Seafood Expo Global/Seafood Processing Global
27. mai 2025 - 30. mai 2025IPACK-IMA MILANO
19. aug 2025 - 21. aug 2025Aqua Nor 2025
26. okt 2027 - 29. okt 2027Scanpack 2027

Seminar om
emballasjeoptimering

Trondheim 22. november

Seminar om emballasjeoptimering i Trondheim

 

Benytt anledningen til å få svar på de tingene mange lurer på når det gjelder avfallsforebygging og emballasjeoptimering på seminarer i Trondheim .

Vi gjør oppmerksom på at det er begrenset antall plasser og tildelingen skjer etter prinsippet «først til mølla». Hotellene følger nasjonale og kommunale retningslinjer når det gjelder smittesituasjonen.

Sted: Quality Hotel Augustin, Kongensgt 26, Trondheim
Dato: 22. september
Tid: 11:30-14:45

PROGRAM 

Møteleder Yngve Krokann, undervisningsleder i Emballasjeforeningen

11:30-12:15 Lunsj
12:15-12:35:  Nye rammevilkår for emballasje i Norge og Europa
Kari Bunes, direktør i Emballasjeforeningen
12:35-12:55:  Hvordan rapportere om emballasjeoptimering
Yngve Krokann
13:00-14:00   Innovasjon og nye muligheter

  • Jon Herman Rismoen, Førsteammuensis NTNU
  • Lars Johansson, Seniorforsker Rise-PFI
  • Jan Brunborg, Markedssjef Tommen Gram Folie AS

14:00-14:45   Design for gjenvinning, Emballasjemerking, Emballasjekalkulator
Dan Eilertsen, Key Account Manager og Arve Martinsen, kommunikasjonsansvarlig næringsliv, Grønt Punkt Norge

Om seminaret

Seminaret vil gi deltakerne et godt og helhetlig innsyn i hva som gjelder og vil være retningsgivende for arbeidet med emballasjeoptimering. Hvilke regler og lover bedriften må følge for å sende sine produkter ut på markedet.

Målgruppe:
Målgrupper er alle som arbeider med emballasjeutvikling, markedsføring, salg og innkjøp av emballasje, forskning og utvikling. De samme regler vil gjelder også for importører av emballasje og ferdigpakkede varer.
Deltakere vil få utdelt seminarmaterial med referanse til innleggene.

Lurer du på noe?
Undervisningsleder Yngve Krokann i Emballasjeforeningen svarer gjerne på spørsmål:

mobil: 900 93 833
epost: yngve@emballasjeforeningen.no

Annonser:

Kommende kurs og arrangement

DatoTittelSted
29. jan 2025Sirkulær frokost om kunstig intelligens
06. mar 2025Generalforsamling i Emballasjeforeningen
06. mai 2025 - 08. mai 2025Seafood Expo Global/Seafood Processing Global
27. mai 2025 - 30. mai 2025IPACK-IMA MILANO
19. aug 2025 - 21. aug 2025Aqua Nor 2025
26. okt 2027 - 29. okt 2027Scanpack 2027

Hva er
matkontaktmaterialer?


Hva er kravene i lovverket?

Få en kort introduksjon til det grunnleggende du må vite om innen matkontaktmaterialer og samsvarserklæringer. 

(mer…)

23.-27. august
Aqua Nor 2021

Trondheim

I over 40 år har Aqua Nor vært er et viktig internasjonalt møtested for havbruksnæringen, og er i dag verdens største messe for akvakultur-teknologi. De siste årene har messen samlet rundt 25.000 besøkende fra opptil 80 nasjoner, i Trondheim Spektrum – og fra og med 2021, digitalt. Her presenteres all nyheter av betydning for næringen.

 

[dne_ai1ec_event]

Den digitale messen har vært åpen siden slutten av juli, mens den fysiske delen går fra 24.-27. august.

Blant utstillerne vil du kunne finne leverandører som Nopla, NorEngros, Skala, Strongpoint og Vartdal Plastindustri, med flere.

Les mer om messen

Annonser:

Kommende kurs og arrangement

DatoTittelSted
29. jan 2025Sirkulær frokost om kunstig intelligens
06. mar 2025Generalforsamling i Emballasjeforeningen
06. mai 2025 - 08. mai 2025Seafood Expo Global/Seafood Processing Global
27. mai 2025 - 30. mai 2025IPACK-IMA MILANO
19. aug 2025 - 21. aug 2025Aqua Nor 2025
26. okt 2027 - 29. okt 2027Scanpack 2027

Frist for påmelding er 24 august 2018

FachPack 2021 markedsfører seg som en viktig guide for europeisk emballasjeindustri og deres kunder. Dette er en tredagers arbeidsmesse hvor emballasjespørsmål faktisk blir tatt opp og løst. Utstillere og besøkende fra alle bransjer vil finne en plattform for inspirerende dialog.

Messen arrangeres i syv utstillingshaller, og det kompakte programmet omfatter morgendagens emballasjeløsninger, de nyeste løsningene og innovasjonene i emballasjesektoren.

Messen er også en scene for å klekke ut nye ideer og prosjekter for fremtiden.

Se https://www.fachpack.de/en

Annonser:

Kommende kurs og arrangement

DatoTittelSted
29. jan 2025Sirkulær frokost om kunstig intelligens
06. mar 2025Generalforsamling i Emballasjeforeningen
06. mai 2025 - 08. mai 2025Seafood Expo Global/Seafood Processing Global
27. mai 2025 - 30. mai 2025IPACK-IMA MILANO
19. aug 2025 - 21. aug 2025Aqua Nor 2025
26. okt 2027 - 29. okt 2027Scanpack 2027

Arrangement om
sirkulær plast

15. juni 2021

Sammen med det internasjonalt anerkjente analysebyrået SYSTEMIQ, har Handelens Miljøfond laget rapporten “Achieving circularity – Creating a zero-waste circular plastic economy in Norway”. Prosjektet bygger på SYSTEMIQs rapport Breaking the Plastic Wave fra 2020, og norske data er levert av Mepex. Rapporten lanseres sammen med verktøyet Plastsimulator, som gir mulighet for å undersøke effekten av ulike tiltak som tar tak i Norges plastproblem.

Arrangementet gjennomføres på engelsk, og følgende agenda er på programmet:

  1. Introduction: The Norwegian plastic problem 
  2. 2. Why this project, and what will the tool (Plastsimulator) solve?
  3. Breaking the plastic wave in Norway
  4. Scenario analysis tool – live demo
  5.     Q&A
  6.     Look ahead: A zero-waste circular plastic economy in Norway 

Legg til arrangementet i kalenderen her: https://evt.to/ohgoiamw

Delta ved å klikke her.

Klikk delta på arrangementet på Linkedin og få oppdateringer om arrangementet frem mot dagen:

[dne_ai1ec_event]

KOMPETANSEMÅL

PROGRAM-PRISER OG PÅMELDING

Annonser:

Kommende kurs og arrangement

DatoTittelSted
29. jan 2025Sirkulær frokost om kunstig intelligens
06. mar 2025Generalforsamling i Emballasjeforeningen
06. mai 2025 - 08. mai 2025Seafood Expo Global/Seafood Processing Global
27. mai 2025 - 30. mai 2025IPACK-IMA MILANO
19. aug 2025 - 21. aug 2025Aqua Nor 2025
26. okt 2027 - 29. okt 2027Scanpack 2027

Digitalt seminar om
emballasjens dilemma

27. mai 08:30-09:45

27. mai deltar Kari Bunes, direktør i Emballasjeforeningen sammen med Eirik Bergh og Alvhild Hedstein i en digital konferanse om emballasjens dilemma.

Emballasjen har mange formål. Den skal selge produktet, bidra til holdbarhet og sørge for at produktene kommer frem i god behold. Et dilemma er kombinasjonen av økt bruk av emballasje i flere ledd og behov for reduserte utslipp. Det krever nytenkning.

Emballasje er for alvor satt på den politiske agendaen både nasjonalt og internasjonalt med hensyn til sirkulær økonomi. Forskning, innovasjon og utvikling må skje i samspill mellom aktørene i emballasjens verdikjede for å få:

  • Bedre produktløsninger med lønnsomhet for bedriftene og forbrukerne
  • Reduserte utslipp og sirkulære kjeder; både hos produsent, distribusjon og forbrukerne

Program

08.30 God morgen og velkommen, ved Inger Tone Ødegård, Næringsforeningen.

08.33 Plastemballasje i et sirkulært perspektiv – utfordringer og muligheter, ved Kari Bunes, administrerende direktør, Den Norske Emballasjeforening.

08.55 Produktmerking – løsninger for bedre miljøhensyn, ved Eirik Bergh, managing director, Skanem Stavanger AS.

09.15 Circular Packaging Cluster (den nye Arena-klyngen), ved Alvhild Hedstein, direktør for bærekraft og innovasjon, BAMA gruppen.

09.35 Åpen dialog med alle.

09.45 Oppsummering.

Målgruppe og påmelding

Næringsforeningen inviterer i samarbeid med Emballasjeforeningen til et møte for å dele praktisk informasjon som kan bidra til en sunn og mer lønnsom tjenesteutvikling for emballasje. Målgruppen for dette møtet er alle bedrifter som på et aller annet vis benytter en form for emballasje til sine produkter eller forsendelser.

Mer informasjon 

Lurer du på noe?
Emballasjeforeningen svarer gjerne på spørsmål:

Telefon: +47 22 12 17 60
epost: post@emballasjeforeningen.no

Annonser:

Kommende kurs og arrangement

DatoTittelSted
29. jan 2025Sirkulær frokost om kunstig intelligens
06. mar 2025Generalforsamling i Emballasjeforeningen
06. mai 2025 - 08. mai 2025Seafood Expo Global/Seafood Processing Global
27. mai 2025 - 30. mai 2025IPACK-IMA MILANO
19. aug 2025 - 21. aug 2025Aqua Nor 2025
26. okt 2027 - 29. okt 2027Scanpack 2027