Seminartema: Emballasjeoptimering

Sted: Clarion Hotel Ernst, Kristiansand
Dato: 19. mai 2016
Tid:    kl. 09.45-13.30

Klikk her for påmelding

PAKK SMARTERE – SPAR PENGER OG MILJØ!

Velkommen til et seminar hvor du lærer hvordan dere bør tenke for å utvikle emballasje som er bedre enn dagens, både når det gjelder kostnader, bruk og hensyn til miljøet.

Ved å være bare litt smartere, kanskje endre noe her og justere noe der, kan dere spare overraskende mange ressurser. Dette handler blant annet om å få frem forbrukerpakninger som det er plass til flere av i eskene, og esker som fyller pallene bedre. Det betyr færre lastebiler på veiene.

Mange av konkurrentene dine har fokus på dette allerede. Meld deg på seminaret i Kristiansand og følg med på utviklingen du også. Her møter du kollegaer og hører om smarte løsninger for pakking og logistikk.

Noen kaller dette optimering av emballasje. Vi kaller det den raskeste veien til bedre totaløkonomi i bedriften.

Målgruppe:
Målgrupper er alle som arbeider med emballasjeutvikling, markedsføring, salg og innkjøp av emballasje, forskning og utvikling. De samme regler vil gjelder også for importører av emballasje og ferdigpakkede varer.

Deltakere vil få utdelt seminarmaterial med referanse til innleggene.

Program:

0945-10:00 Kaffe/registrering av deltakere
10:00-10:45 Hva er NOK og hva er emballasjeoptimering?
Yngve Krokann, kompetanseleder Emballasjeforeningen
10.45-11:15 Rammevilkår for emballasjeoptimering i Norge
Kari Bunes, direktør Emballasjeforeningen
11:15-12:00 Emballasjeoptimering i praksis
  • «På pallen» i emballasjeoptimering
      Geir Vidar Persen, salgsdirektør IP-Group Norway
  • Slik jobber vi med emballasjeoptimering
       Ole-Petter Mortensen, KAM Peterson Packaging
12:00-12:30 Gjenvinning av emballasje i Norge
Kari-Lill Ljøstad, kommunikasjonssjef Grønt Punkt Norge
12:30-13:30 Lunsj
13:30 Slutt

 

 

Seminaret vil gi deltakerne et godt og helhetlig innsyn i hva som gjelder og vil være retningsgivende for arbeidet med emballasjeoptimering. Hvilke lover og regler bedriften må følge for å sende sine produkter ut på markedet,- og hvordan vi lykkes med innsamling og gjenvinning av brukt emballasje i Norge.

Målgruppe:
Målgrupper er alle som arbeider med emballasjeutvikling, markedsføring, salg og innkjøp av emballasje, forskning og utvikling. De samme regler vil gjelder også for importører av emballasje og ferdigpakkede varer.

Deltakere vil få utdelt seminarmaterial med referanse til innleggene.

Praktiske opplysninger:
Seminaret starter med kaffe /registrering kl. 09.45, foredragene starter kl. 10.000 og avsluttes kl. 13.30

Deltakeravgift:
For medlemmer i Emballasjeforeningen og Grønt Punkt Norge er seminaret gratis.

Sted: Clarion Hotel Ernst, Rådhusgata 2, www.clarionernst.no

Emballasjeforeningen og Grønt Punkt Norge arrangerer regionalt seminar om emballasjeoptimering i Kristiansand 19 mai 2016 i regi av Næringslivets Emballasjeoptimeringskomité (NOK). Program og påmeldingsskjema for seminaret vil bli lagt ut her cirka 7. mars 2016.

Hva er emballasjeoptimering? Les mer her.