Nofima på Ås arrangerer en interaktiv dag om forskning for morgendagens innovasjon 24. mai kl 10:00-15:00

Forskerne har satt opp et program for dagen, men det er også mulig å møte dem for en-til-en-samtaler. Forskerne vil for eksempel  kunne gi svar på følgende:

  • Hvordan er det smartest å emballere produktet ditt?
  • Hva kan du gjøre for å unngå et utbrudd med farlige bakterier?
  • Hvordan skal vi få til mer treffsikre innovasjoner?
  • Hvilke innovasjonsverktøy er best egnet for å øke verdiskaping?
  • Hva kan du gjøre for å produsere sunnere matvarer?
  • Hvordan forbedre utnyttelsen av restråstoff fra næringsmiddelindustrien?
  • Hvordan kan jeg forbedre produksjonsprosessen vår?
  • Hvordan kan vi bruke sensorisk analyse mest mulig effektivt i vår produktutvikling?

Program

Registrering og kaffe fra 9.30 – 10.00

Møteleder: Tove Svendsen

Kl 10.00:

  • Velkommen og en titt inn i matkrystallkulen ved Camilla Røsjø, direktør for divisjon Mat i Nofima. Målet med forskningen i de strategiske programmene sett gjennom øynene til fondet for forskningsavgift på landbruksprodukter.
  • Forskning på innovasjonsverktøy og metoder for bærekraftig verdiskaping i norsk matnæring, ved Antje Gonera, seniorforsker i Nofima og leder av det strategiske forskningsprogrammet InnoFood
  • Spektroskopi, datamodellering & forbrukerkunnskap ved Jens Petter Wold, seniorforsker i Nofima og leder av det strategiske forskningsprogrammet Food SMaCK

  • Trygg og holdbar mat: opprettholde et godt omdømme, optimale emballeringsløsninger og redusert matsvinn ved seniorprosjektleder Cathrine Finne Kure i Nofima og leder av det strategiske forskningsprogrammet FoodMicro‐Pack

  • Bærekraftig utnyttelse av norske matråvarer med fokus på helsefortrinn og generell kvalitet ved Eva Veiseth‐Kent, seniorforsker i Nofima og leder av det strategiske forskningsprogrammet SunnMat.

    Kl 11.45:
    Lunsj med stående buffet og muligheter til å snakke direkte med våre forskere. Standaktivitetene pågår frem til kl. 13.45

    Kl 13.45

    Viktigheten av forskning for å få til fremtidens innovasjoner ut til forbrukere ved Dr. Harry Barraza, Head of Open Innovation at Arla Foods. (Foredraget holdes på engelsk).

  • FoU og innovasjon, veien til fremtidig suksess ved Per Berg, direktør for FoU og nyskapning i Nortura

  • Fra små prosjekter til internasjonalt forskningssamarbeid ved Siri Evensen, produktutvikler i Millba

    Oppsummering ved møteleder.

    Slutt 15.00

Påmelding kan gjøres her