Nofima på Ås arrangerer en interaktiv dag om forskning for morgendagens innovasjon 24. mai kl 10:00-15:00
Forskerne har satt opp et program for dagen, men det er også mulig å møte dem for en-til-en-samtaler. Forskerne vil for eksempel kunne gi svar på følgende:
- Hvordan er det smartest å emballere produktet ditt?
- Hva kan du gjøre for å unngå et utbrudd med farlige bakterier?
- Hvordan skal vi få til mer treffsikre innovasjoner?
- Hvilke innovasjonsverktøy er best egnet for å øke verdiskaping?
- Hva kan du gjøre for å produsere sunnere matvarer?
- Hvordan forbedre utnyttelsen av restråstoff fra næringsmiddelindustrien?
- Hvordan kan jeg forbedre produksjonsprosessen vår?
- Hvordan kan vi bruke sensorisk analyse mest mulig effektivt i vår produktutvikling?
Program
Registrering og kaffe fra 9.30 – 10.00
Møteleder: Tove Svendsen
Kl 10.00:
- Velkommen og en titt inn i matkrystallkulen ved Camilla Røsjø, direktør for divisjon Mat i Nofima. Målet med forskningen i de strategiske programmene sett gjennom øynene til fondet for forskningsavgift på landbruksprodukter.
- Forskning på innovasjonsverktøy og metoder for bærekraftig verdiskaping i norsk matnæring, ved Antje Gonera, seniorforsker i Nofima og leder av det strategiske forskningsprogrammet InnoFood
-
Spektroskopi, datamodellering & forbrukerkunnskap ved Jens Petter Wold, seniorforsker i Nofima og leder av det strategiske forskningsprogrammet Food SMaCK
-
Trygg og holdbar mat: opprettholde et godt omdømme, optimale emballeringsløsninger og redusert matsvinn ved seniorprosjektleder Cathrine Finne Kure i Nofima og leder av det strategiske forskningsprogrammet FoodMicro‐Pack
-
Bærekraftig utnyttelse av norske matråvarer med fokus på helsefortrinn og generell kvalitet ved Eva Veiseth‐Kent, seniorforsker i Nofima og leder av det strategiske forskningsprogrammet SunnMat.
Kl 11.45:
Lunsj med stående buffet og muligheter til å snakke direkte med våre forskere. Standaktivitetene pågår frem til kl. 13.45Kl 13.45
Viktigheten av forskning for å få til fremtidens innovasjoner ut til forbrukere ved Dr. Harry Barraza, Head of Open Innovation at Arla Foods. (Foredraget holdes på engelsk).
-
FoU og innovasjon, veien til fremtidig suksess ved Per Berg, direktør for FoU og nyskapning i Nortura
-
Fra små prosjekter til internasjonalt forskningssamarbeid ved Siri Evensen, produktutvikler i Millba
Oppsummering ved møteleder.
Slutt 15.00