FSSC Insights Webinar: Protecting Food, Reducing Waste with Smart Packaging

 

Join us for the last FSSC Insights webinar for 2024 dedicated to smart packaging. This free one-hour session focuses on the packaging scope of the FSSC 22000 Certification Scheme and explores the critical role of packaging in product protection, reducing food loss and waste, and environmental sustainability.

The event’s keynote speakers are Kelly Mulholland, FSSC Technical Manager Quality & Safety, and Nerida Kelton, Vice President Sustainability & Save Food at the World Packaging Organization (WPO). Colin Morgan, the FSSC Market Development Director, will moderate.

Kelly Mulholland will outline the FSSC 22000 certification framework and its essential packaging requirements before guest speaker Nerida Kelton from WPO presents award-winning packaging solutions that balance food waste reduction, product protection, and environmental impact. Nerida will discuss innovative packaging design elements — such as functionality, accessibility, and shelf-life extension — that ensure packaging both preserves food and minimizes waste across the supply chain.

Time will be allocated for a Q&A session at the end of the webinar.

Target Audience

This webinar can benefit all involved in food safety management within the packaging supply chain, whether currently certified by the FSSC 22000 Scheme or not.

Registration

The webinar will be held on Wednesday, 4 December, at 10.00 AM CET. The session will last for one hour. The recording and presentation slide deck will be emailed automatically to all registered participants.

Hva lærer elevene?

Emballasjeskolen er en utdannelse som går over fire samlinger a fire dager i fire norske byer. Undervisningen foregår i klasserom og ved bedriftsbesøk hos aktuelle produsenter.

Elevene skal besvare oppgaver i løpet av og mellom samlingene og avlegge skriftlig eksamen etter siste samling i Emballasjeskolen. Skolen, som varer i et og et halvt år, avsluttes med en skriftlig diplomoppgave.

When:
4. desember 2024 @ 10:00 – 11:00
2024-12-04T10:00:00+01:00
2024-12-04T11:00:00+01:00

KOMPETANSEMÅL

Lorem ipsum dolar sit amen
Lorem ipsum dolar sit amen

Elever tilegner seg breddekompetanse om blant annet:

  • Alle materialtyper
  • Forskjellige pakkemetoder
  • Ulike typer emballasje
  • De forskjellige trykkmetodene
  • Betydning av emballasjedesign
  • Optimering av emballasjen gjennom verdikjeden
  • Standarder, rammebetingelser og EU-direktiver

Emballasjeskolens elever kommer både fra emballasjeprodusenter, emballasjebrukere og leverandører. Mangee knytter kontakter og vennskap  som varer livet ut.

PROGRAM-PRISER OG PÅMELDING

Program for Emballasjeskolen klasse 48, 2018/2019:

Samling I  Fredrikstad  17. – 20. september 2018
Samling II  Trondheim  19. – 22. november 2018
Samling III  Sandefjord  28. – 31. januar 2019
Samling IV  Oslo  06. – 08. mai 2019
Skriftlig eksamen  Oslo  14. juni 2019
Muntlig presentasjon  Oslo  29. november 2019
Lorem ipsum dolar sit amen
Lorem ipsum dolar sit amen

Lurer du på noe?
Undervisningsleder Yngve Krokann i Emballasjeforeningen har ledet Emballasjeskolen i mange år og svarer gjerne på spørsmål:

mobil: 900 93 833
epost: yngve@emballasjeforeningen.no

Annonser:

Kommende kurs og arrangement

DatoTittelSted
21. nov 2024 - 22. nov 2024Emballasjedagene 2024Scandic Park Hotell
26. nov 2024Sirkulær frokost: Resirkulert polystyren i meieriemballasje
04. des 2024FSSC Insights Webinar: Protecting Food, Reducing Waste with Smart Packaging
27. mai 2025 - 30. mai 2025IPACK-IMA MILANO
19. aug 2025 - 21. aug 2025Aqua Nor 2025

Kurs og arrangement
Emballasjedagene 2018