Bærekraftig matemballaering
Dagen byr på en oversikt over utviklingen på emballasjefronten, hva som gjøres for å redusere plastbruken og hvor langt man er kommet.
Sted: Nofima, Osloveien 1 Ås
Pris kr. 600,- lunsj, frukt og kaffe er inkludert hvis du deltar fysisk
På programmet finner du også
- Innblikk i hvordan forbrukerne tenker
- Hvordan bærekraft kan måles
- Hvilke muligheter ny teknologi kan by på
- Hvordan det står til med gjenvinningen
Dagens arrangeres av innovasjonsprosjektet ReducePack, og interessante forskningsresultater presenteres.
Program 09.00 – 15.00
Kaffe fra 8.30
Ordstyrer: Wenche Aale Hægermark
Kl. 9.00 Velkommen ved emballasjeutvikler Thomas Eie fra prosjekteier Bama
Blir det snart mindre plast i emballasjen? Om utviklingen innen emballering ved seniorforsker Marit Kvalvåg Pettersen i Nofima
Hvordan tenker vi om bærekraft og hvordan kan vi måle?
Emballasje for bærekraftig utvikling – hvordan måles det? ved forsker Simon Saxegård i Norsus
Hvordan oppfatter forbrukerne ulike emballasjematerialer? ved forsker Mari Øvrum Gaarder i Nofima
Dagens situasjon og trender på materialfronten ved leder Atle Flom i Døvigen
Pause
Kl. 11.00
Om hvordan vi best mulig bevarer poteter og spekeskinke med bruk av minst mulig plast.
Historiske fakta og resultater fra ReducePack-prosjektet
Lunsj
Kl. 13.10
Gjenvinning og nye teknologier
Gjenvinning – nåtid og fremtid ved fagsjef Sina Maria Lystvet i Grønt punkt
Hvilke muligheter finnes på teknologisiden:
- Mekanisk gjenvinning av polystyren ved Steinar Harjo/Mette Olsen i BEWI
- Fremtidens materialer for emballasje, TBA
- Sorteringssystemer og økonomien i gjenvinning ved Geir Sæter i Tomra,
Oppsummering og avsluttende kommentarer
Slutt kl. 15.00