Bærekraftig matemballaering

Dagen byr på en oversikt over utviklingen på emballasjefronten, hva som gjøres for å redusere plastbruken og hvor langt man er kommet.

Dato:  19. mai 2022
Tid:   09:00 – 15:00
Sted: Nofima, Osloveien 1 Ås
Pris kr. 600,- lunsj, frukt og kaffe er inkludert hvis du deltar fysisk

 

 

På programmet finner du også

  • Innblikk i hvordan forbrukerne tenker
  • Hvordan bærekraft kan måles
  • Hvilke muligheter ny teknologi kan by på
  • Hvordan det står til med gjenvinningen

Dagens arrangeres av innovasjonsprosjektet ReducePack, og interessante forskningsresultater presenteres.

Program 09.00 – 15.00

Kaffe fra 8.30
Ordstyrer: Wenche Aale Hægermark

Kl. 9.00 Velkommen ved emballasjeutvikler Thomas Eie fra prosjekteier Bama

Blir det snart mindre plast i emballasjen? Om utviklingen innen emballering ved seniorforsker Marit Kvalvåg Pettersen i Nofima

Hvordan tenker vi om bærekraft og hvordan kan vi måle?

Emballasje for bærekraftig utvikling – hvordan måles det? ved forsker Simon Saxegård i Norsus

Hvordan oppfatter forbrukerne ulike emballasjematerialer? ved forsker Mari Øvrum Gaarder i Nofima

Dagens situasjon og trender på materialfronten ved leder Atle Flom i Døvigen

Pause

Kl. 11.00

Om hvordan vi best mulig bevarer poteter og spekeskinke med bruk av minst mulig plast.

Historiske fakta og resultater fra ReducePack-prosjektet

Lunsj

Kl. 13.10

Gjenvinning og nye teknologier

Gjenvinning – nåtid og fremtid ved fagsjef Sina Maria Lystvet i Grønt punkt

Hvilke muligheter finnes på teknologisiden:

  • Mekanisk gjenvinning av polystyren ved Steinar Harjo/Mette Olsen i BEWI
  • Fremtidens materialer for emballasje, TBA
  • Sorteringssystemer og økonomien i gjenvinning ved Geir Sæter i Tomra,

Oppsummering og avsluttende kommentarer

Slutt kl. 15.00

Annonser:

Kommende kurs og arrangement