Sirkulær frokost om kunstig intelligens

Emballasjeforeningens klynge, Circular Packaging Cluster, arrangerer årets første sirkulære frokost!

Dato: 29. januar

Tid: 08:30 – 09:30

Sted: Teams

Vi starter det nye året med en spennende oppdatering om kunstig intelligens (KI) og erfaringene fra vårt KI-prosjekt, MOMAI. Dette er en god anledning til å lære mer om hvordan KI og dataanalyse kan bidra til utvikling og innovasjon i emballasjeindustrien.

Program:

  • Mentimeter/undersøkelse – Hva skal til for at din bedrift tar i bruk KI og dataanalyse?
  • Suksesskriterier for modning innen kunstig intelligens og dataanalyse i emballasjebransjen
  • Verktøykasse for modning innenfor KI og dataanalyse for emballasjebransjen
  • Spørsmål/diskusjon

 

MOMAI-prosjektet har som mål å mobilisere virksomheter i emballasjeindustrien til å ta i bruk kunstig intelligens. Under webinaret vil vi også presentere muligheten for å delta i et nytt pilotprosjekt innen KI og dataanalyse. Dette er en gyllen mulighet til å teste ut KI i praksis og få verktøy som kan styrke din virksomhet.

Annonser:

Kommende kurs og arrangement

DatoTittelSted
29. jan 2025Sirkulær frokost om kunstig intelligens
06. mar 2025Generalforsamling i Emballasjeforeningen
06. mai 2025 - 08. mai 2025Seafood Expo Global/Seafood Processing Global
27. mai 2025 - 30. mai 2025IPACK-IMA MILANO
19. aug 2025 - 21. aug 2025Aqua Nor 2025
26. okt 2027 - 29. okt 2027Scanpack 2027

Fremtidens emballasjeløsninger

Torsdag 16. januar kl.10.00 til 12.30 i Haugesund.

 

For å arbeide aktivt med avfallsforebygging og emballasjeoptimering, er det viktig å kjenne til hvilke krav EU og norske myndigheter stiller til emballasje. I forbindelse med forslaget til ny emballasjeforordning er det ventet nye og strengere krav til alle som setter emballasje på markedet.

Grønt Punkt Norge og Emballasjeforeningen inviterer derfor til seminar for alle medlemsbedrifter i Haugesund-området.

 

Sted: Quality Hotel Maritim

Tid: 16. januar kl. 10.00 til 12.30

 

Program

Velkommen og kaffe

Ny emballasjeforordning og endringer i produsentansvaret for emballasje.
Hva betyr det for min virksomhet?

Kari Bunes, direktør i Emballasjeforeningen

Slik hjelper Grønt Punkt Norge deg med å møte fremtidens emballasjekrav
Jaana Røine, administrerende direktør i Grønt Punkt Norge   

Slik jobber vi med nye emballasjeløsninger
Stian Randem, fagsjef emballasje NorEngros/Kjosavik
Eirik Bergh, group director Skanem AS

Hvorfor og hvordan jobbe med emballasjeoptimering
Yngve Krokann, kompetanseleder Emballasjeforeningen

Lunsj

Annonser:

Kommende kurs og arrangement

DatoTittelSted
29. jan 2025Sirkulær frokost om kunstig intelligens
06. mar 2025Generalforsamling i Emballasjeforeningen
06. mai 2025 - 08. mai 2025Seafood Expo Global/Seafood Processing Global
27. mai 2025 - 30. mai 2025IPACK-IMA MILANO
19. aug 2025 - 21. aug 2025Aqua Nor 2025
26. okt 2027 - 29. okt 2027Scanpack 2027

Generalforsamling i Emballasjeforeningen

Emballasjeforeningen arrangerer generalforsamling på Hotel Continental i Oslo torsdag 6. mars.

Før generalforsamling vil det bli holdt fagseminar.

Sakspapirer sendes til kontaktpersoner i medlemsbedriftene.

Mer informasjon og påmelding kommer.

Annonser:

Kommende kurs og arrangement

DatoTittelSted
29. jan 2025Sirkulær frokost om kunstig intelligens
06. mar 2025Generalforsamling i Emballasjeforeningen
06. mai 2025 - 08. mai 2025Seafood Expo Global/Seafood Processing Global
27. mai 2025 - 30. mai 2025IPACK-IMA MILANO
19. aug 2025 - 21. aug 2025Aqua Nor 2025
26. okt 2027 - 29. okt 2027Scanpack 2027

Seafood Expo Global/Seafood Processing Global

Seafood Expo Global/Seafood Processing Global er verdens største messe for sjømatbransjen. Besøkende fra 152 land – inkludert innkjøpere og andre fagfolk – samles for å møte leverandører, finne nye produkter og knytte nettverk. Dette er møteplassen for hele sjømatindustrien.

Messen finner sted i Barcelona fra 6. til 8. mai 2025.

Annonser:

Kommende kurs og arrangement

DatoTittelSted
29. jan 2025Sirkulær frokost om kunstig intelligens
06. mar 2025Generalforsamling i Emballasjeforeningen
06. mai 2025 - 08. mai 2025Seafood Expo Global/Seafood Processing Global
27. mai 2025 - 30. mai 2025IPACK-IMA MILANO
19. aug 2025 - 21. aug 2025Aqua Nor 2025
26. okt 2027 - 29. okt 2027Scanpack 2027

Sirkulær frokost: Gjenbruksemballasje med RePack, kl. 09:00 – 10:00

Webinaret arrangeres som en del av prosjektet «Sirkulære ressurser i Viken», støttet av tidligere Viken fylkeskommune, som utreder sirkulær emballasje for tekstilnæringen. Prosjektet er et samarbeid mellom næringsklyngene Circular Packaging Cluster og NF&TA.

Denne timen vil vi gi en presentasjon fra dette prosjektet. Vi får også besøk av RePack, som vil fortelle om deres innovative gjenbruksemballasjeløsning for netthandel.

Program:

  • Velkommen, Camilla Block Hellum, Prosjektleder CPC
  • Presentasjon av sluttrapport fra prosjektet «Sirkulære ressurser i Viken» v/ Gro Haram, NF&TA og Camilla Block Hellum, CPC
  • Gjenbruksemballasjeløsning for netthandel, Jonne Hellgren, CEO & gründer av RePack, Helsinki/ Finland. Denne delen av programmet vil bli gjennomført på engelsk.
  • Spørsmål og svar

Annonser:

Kommende kurs og arrangement

DatoTittelSted
29. jan 2025Sirkulær frokost om kunstig intelligens
06. mar 2025Generalforsamling i Emballasjeforeningen
06. mai 2025 - 08. mai 2025Seafood Expo Global/Seafood Processing Global
27. mai 2025 - 30. mai 2025IPACK-IMA MILANO
19. aug 2025 - 21. aug 2025Aqua Nor 2025
26. okt 2027 - 29. okt 2027Scanpack 2027

FSSC Insights Webinar: Protecting Food, Reducing Waste with Smart Packaging

 

Join us for the last FSSC Insights webinar for 2024 dedicated to smart packaging. This free one-hour session focuses on the packaging scope of the FSSC 22000 Certification Scheme and explores the critical role of packaging in product protection, reducing food loss and waste, and environmental sustainability.

The event’s keynote speakers are Kelly Mulholland, FSSC Technical Manager Quality & Safety, and Nerida Kelton, Vice President Sustainability & Save Food at the World Packaging Organization (WPO). Colin Morgan, the FSSC Market Development Director, will moderate.

Kelly Mulholland will outline the FSSC 22000 certification framework and its essential packaging requirements before guest speaker Nerida Kelton from WPO presents award-winning packaging solutions that balance food waste reduction, product protection, and environmental impact. Nerida will discuss innovative packaging design elements — such as functionality, accessibility, and shelf-life extension — that ensure packaging both preserves food and minimizes waste across the supply chain.

Time will be allocated for a Q&A session at the end of the webinar.

Target Audience

This webinar can benefit all involved in food safety management within the packaging supply chain, whether currently certified by the FSSC 22000 Scheme or not.

Registration

The webinar will be held on Wednesday, 4 December, at 10.00 AM CET. The session will last for one hour. The recording and presentation slide deck will be emailed automatically to all registered participants.

Hva lærer elevene?

Emballasjeskolen er en utdannelse som går over fire samlinger a fire dager i fire norske byer. Undervisningen foregår i klasserom og ved bedriftsbesøk hos aktuelle produsenter.

Elevene skal besvare oppgaver i løpet av og mellom samlingene og avlegge skriftlig eksamen etter siste samling i Emballasjeskolen. Skolen, som varer i et og et halvt år, avsluttes med en skriftlig diplomoppgave.

[dne_ai1ec_event]

KOMPETANSEMÅL

Lorem ipsum dolar sit amen
Lorem ipsum dolar sit amen

Elever tilegner seg breddekompetanse om blant annet:

  • Alle materialtyper
  • Forskjellige pakkemetoder
  • Ulike typer emballasje
  • De forskjellige trykkmetodene
  • Betydning av emballasjedesign
  • Optimering av emballasjen gjennom verdikjeden
  • Standarder, rammebetingelser og EU-direktiver

Emballasjeskolens elever kommer både fra emballasjeprodusenter, emballasjebrukere og leverandører. Mangee knytter kontakter og vennskap  som varer livet ut.

PROGRAM-PRISER OG PÅMELDING

Program for Emballasjeskolen klasse 48, 2018/2019:

Samling I  Fredrikstad  17. – 20. september 2018
Samling II  Trondheim  19. – 22. november 2018
Samling III  Sandefjord  28. – 31. januar 2019
Samling IV  Oslo  06. – 08. mai 2019
Skriftlig eksamen  Oslo  14. juni 2019
Muntlig presentasjon  Oslo  29. november 2019
Lorem ipsum dolar sit amen
Lorem ipsum dolar sit amen

Lurer du på noe?
Undervisningsleder Yngve Krokann i Emballasjeforeningen har ledet Emballasjeskolen i mange år og svarer gjerne på spørsmål:

mobil: 900 93 833
epost: yngve@emballasjeforeningen.no

Annonser:

Kommende kurs og arrangement

DatoTittelSted
29. jan 2025Sirkulær frokost om kunstig intelligens
06. mar 2025Generalforsamling i Emballasjeforeningen
06. mai 2025 - 08. mai 2025Seafood Expo Global/Seafood Processing Global
27. mai 2025 - 30. mai 2025IPACK-IMA MILANO
19. aug 2025 - 21. aug 2025Aqua Nor 2025
26. okt 2027 - 29. okt 2027Scanpack 2027

Kurs og arrangement
Emballasjedagene 2018

Sirkulær frokost: Resirkulert polystyren i meieriemballasje

EUs nye forordning for emballasje og emballasjeavfall stiller krav til at all ny emballasje skal ha innblandet en viss prosentandel gjenvunnet materiale.

I webinaret den 26. november får du et innblikk i hvordan TINE, Nofima og Norner har jobbet for å undersøke mulighetene til å samle inn og resirkulere polystyren (PS) fra næringsmiddelemballasje til bruk i ny emballasje med matkontakt.

Prosjektet er gjennomført med støtte fra Handelens Miljøfond.

26. november vil alle de tre samarbeidspartnerne dele sin kompetanse og sine erfaringer fra prosjektet.

Program:

  • Morten Aas, leder for emballasjeutvikling i TINE SA
  • Marit Kvalvåg Pettersen, seniorforsker i Nofima
  • Jorunn Nilsen, Principal Researcher i Norner
  • Til slutt vil det bli åpnet for spørsmål

Annonser:

Kommende kurs og arrangement

DatoTittelSted
29. jan 2025Sirkulær frokost om kunstig intelligens
06. mar 2025Generalforsamling i Emballasjeforeningen
06. mai 2025 - 08. mai 2025Seafood Expo Global/Seafood Processing Global
27. mai 2025 - 30. mai 2025IPACK-IMA MILANO
19. aug 2025 - 21. aug 2025Aqua Nor 2025
26. okt 2027 - 29. okt 2027Scanpack 2027

Regionalt emballasjeseminar: Trondheim

Utvikling av dagens emballasje krever et bevisst forhold til gjenvinnbarhet, bærekraft, avfallsforebygging og emballasjeoptimering. I tillegg må du ha kontroll på regelverket både i Norge og Europa.

Grønt Punkt Norge og Emballasjeforeningen inviterer derfor til seminar for å gi deg oversikt over det viktigste som skjer innenfor emballasjefaget.

Alle Grønt Punkt-medlemmer i Møre og Romsdal er invitert. Ta med en kollega og kom. Seminaret er gratis.

Trondheim

Sted: Scandic Bakklandet, Trondheim
Når: tirsdag 13. november, kl. 10:00 – 13:00

Program:

10.00-10.15 Kaffe og registrering

10.15-10.40 Slik hjelper Grønt Punkt Norge deg med å nå fremtidens emballasjekrav
Jaana Røine, administrerende direktør Grønt Punkt Norge AS

10.40-11.05 Emballasjeforordningen/PPWR og endringer i produsentansvaret for emballasje. Hva innebærer det for min virksomhet?
Kari Bunes, administrerende direktør Emballasjeforeningen

11.30-12.10 De gode optimeringseksemplene
Erik Sandø, Senior Packaging Consultant Orkla Confetionary & Snacks Norge
Bewi AS

12.10-12.30 Hva er emballasjeoptimering?
Yngve Krokann, undervisningsleder Emballasjeforeningen

12:30 Lunsj

 

Annonser:

Kommende kurs og arrangement

DatoTittelSted
29. jan 2025Sirkulær frokost om kunstig intelligens
06. mar 2025Generalforsamling i Emballasjeforeningen
06. mai 2025 - 08. mai 2025Seafood Expo Global/Seafood Processing Global
27. mai 2025 - 30. mai 2025IPACK-IMA MILANO
19. aug 2025 - 21. aug 2025Aqua Nor 2025
26. okt 2027 - 29. okt 2027Scanpack 2027

Regionalt emballasjeseminar: Ålesund

Utvikling av dagens emballasje krever et bevisst forhold til gjenvinnbarhet, bærekraft, avfallsforebygging og emballasjeoptimering. I tillegg må du ha kontroll på regelverket både i Norge og Europa.

Grønt Punkt Norge og Emballasjeforeningen inviterer derfor til seminar for å gi deg oversikt over det viktigste som skjer innenfor emballasjefaget.

Alle Grønt Punkt-medlemmer i Møre og Romsdal er invitert. Ta med en kollega og kom. Seminaret er gratis.

Ålesund

Sted: Quality Hotel Waterfront, Ålesund
Når: tirsdag 12. november, kl. 10:00 – 13:00

Program:

10.00-10.15 Kaffe og registrering

10.15-10.40 Slik hjelper Grønt Punkt Norge deg med å nå fremtidens emballasjekrav
Jaana Røine, administrerende direktør Grønt Punkt Norge AS

10.40-11.05 Emballasjeforordningen/PPWR og endringer i produsentansvaret for emballasje. Hva innebærer det for min virksomhet?
Kari Bunes, administrerende direktør Emballasjeforeningen

11.30-12.10 Slik jobber vi med nye emballasjeløsninger
Vegard Utgård, Key Account Manager VPK Packaging
Sunpack emballasje

12.10-12.30 Hva er emballasjeoptimering?
Yngve Krokann, undervisningsleder Emballasjeforeningen

12:30 Lunsj