Se programmet for
HOLDBAR 2020

Last ned gratis inngangsbillett nå. Etter 1. mars koster den 400 kroner!

Seminarprogrammet for HOLDBAR 2020 kan beskrives med stikkord som bærekraft, trenger vi plast, avfallshåndtering, automasjon og dagens krav til produksjon og emballering.

Programkomité

Stig Yngve Pedersen har ledet programkomuteen.

HOLDBARs programkomité med Stig-Yngve Pedersen i spissen har jobbet fram et solid program hvor kjente og interessante foredragsholdere kaster lys på viktige temaer som er høyst relevante i produksjons-, emballerings- og håndteringsbransjen i dag.

– Jeg er veldig fornøyd med programmet i år, forteller Stig Pedersen entusiastisk.

– Det er artig at vi har fått med kjente representanter fra bransjen, men også nye som ikke har gjestet næringsmiddelindustrien så ofte. Det blir bra med nye perspektiver!

PROGRAM OG PÅMELDING

Her er programmet

3. mars 09:00- 11:00: HOLDBAR-scenen

Plast: pest eller velsignelse?

Konferansier: Kari Bunes, Emballasjeforeningen

Er plast og emballering viktig for matkvalitet og bærekraft?
Marit Kvalvåg Pettersen, Nofirma

Plastkvaliteter: Har plast en bærekraftig fremtid?
Ole Jan Myhre, Norner

Hva skjer med plasten etter bruk, søppel eller ressurs?
Lars Brede Johansen, Grønt punkt

Plast og annet som vokser seg stort! Vekst eller omstilling?
Sveinar Kildal, Norscan Partners AS

4. mars 10:30 – 12:00 HOLDBAR-scenen:

Fra global strategi til lokal forankring

Ingen virksomhet kan skape en bedre morgendag alene. Men vi kan gjøre meningsfulle ting ved å samarbeide med andre. I Sodexo jobber vi med kunder, organisasjoner, forbrukere og veldedige organisasjoner for å gjøre en forskjell.

Skape og beholde arbeidsplasser i Norge
Per Anders Grøtberg, Intek Engineering

Hvordan skal vi møte fremtiden, og gi et kompetanseløft for hele matindustrien?
Lars Lindland, NHO Mat og drikke

Robotløsninger for en bedre verden.
 Jean-Marc Launay, Robot Norge

Bærekraftig og digital mat på sjø og land.
Torill Østingsen, Siemens

Konkurransekraft gjennom innovasjon og automasjon i Nidar fabrikken.
Kolbjørn Hole, Orkla Confectionery & Snacks

Kari Bunes, direktør i Emballasjeforeningen.
Marit Kvalvåg Pettersen, seniorforsker i Nofima.
Ole Jan Myhre, markedssjef i Norner.
Ingvill Størksen, bransjedirektør i Virke dagligvare.
Kaia Østbye Andresen, REMA 1000.
Ann Marie Schrøder, Matvett.
Monica Svanberg, The Bioeconomic Region

5. mars
09:30-13:00 Konferanserom Svalbard A2

 Seminar om bærekraft i offentlige innkjøp
The BioEconomy Region arrangerer seminar om bærekraft i offentlige innkjøp 5. mars i samarbeid med messene HOLDBAR2020 og SMAK2020 på Norges Varemesse

Seminaret er beregnet på innkjøpere i offentlige virksomheter og organisasjoner. Du vil blant annet høre om bærekraftige innkjøp av mat og emballasje, en fylkeskommunes erfaringer med miljøsertifisering samt fossilfrie innkjøp i vårt naboland Sverige. Til seminaret kommer også næringsaktører fra tilbydersiden, SMB-virksomheter som ønsker å tilby mer bærekraft gjennom sine varer og tjenester.

Billett til dette seminaret.

  1. mars 09:30-13:00 HOLDBAR-scenen:

    Bærekraftig emballasje i dag og i fremtiden
    Behovet for løsninger som bidrar til en bærekraftig utvikling har aldri vært viktigere. Hvilke utfordringer må vi løse på emballasjeområdet og hvordan kan optimalisering, sirkulær økonomi og innovasjon bidra til bærekraftige løsninger – i dag og i fremtiden?

Bærekraftig emballasje – i dag og i fremtiden
Kaia Østbye Andresen, Rema 1000

Dagligvarebransjen i en holdbar fremtid
Ingvill Størksen, VIRKE

Bærekraft i TINE – fra jord til bord
Hanne Vestøl, Tine

Hvorfor så mye plast som emballasje?
Anne Marie Schrøder, Matvett

13:00 – 13:25 HOLDBAR-scenen

PRISUTDELING

Prisutdeling for Årets stand og Innovasjonsprisen

13:30-15:15 HOLDBAR-scenen

Bedre holdbarhet og bærekraftige løsninger
Avslutningsvis får vi høre hvordan vi kan utvikle vår produksjon og emballering for å oppnå bedre holdbarhet.

Expert in Listeria control and food preservation
Dieneke van Houwelingen and Stephan Dobbelstein, Corbion

Å lage iskrem med god ettersmak – igjen og igjen
Merete Willumsen Haugå, Marketingsjef Hennig-Olsen

Svenske kommuners kraftsamling for fossilfri og bærekraftig innkjøp av mat og emballasje

The Bioeconomy Region
Monica Svanberg

Programmet kan endres. Følg med på hjemmesiden til HOLDBAR 2020 

Du kan også hold deg oppdatert ved å laste ned HOLDBAR-appen.

Gratis inngangsbillett til messen kan du hente på nettsiden til Holdbar.

NB Etter 1. mars koster billettene 400 kroner.

Annonser:

Kommende kurs og arrangement