Det var bra med folk på seminarene som ble holdt på torget ved standen til Emballasjeforeningen og Skarland Press på Mat & Emballasje.

Se bildekavalkade fra Mat & Emballasje nederst på siden.

Under seminarene på Mat & Emballasje har politikere og samfunnsengasjert ungdom fått slippe til med sitt syn på emballasje, samtidig som fagfolk har fått forklare hvorfor ting gjøres slik de gjør.

Sylvia Lofthus fra Bama og Marit Kvalvåg Pettersen i Nofima har holdt gode og engasjerte innlegg der de har vist hvor mye forskningsbasert arbeid gjennom Emballasjeforsk som ligger bak de emballasjevalgene som gjøres.

Lars Brede Johansen fra Grønt Punkt Norge forklarte i sitt innlegg om hvilke grep de vurderer for å øke materialgjenvinningen i Norge. Han sa blant annet at hensynet til matsvinn forsvarer bruken av laminater, selv om disse er vanskelige å gjenvinne.

Men Grønt Punkt vil gjerne premiere bedrifter som gjør en god innsats for å øke materialgjenvinning.

Moderator Bo Wallteg, sjefredaktør i det svenske tidsskriftet nord emballage og nettstedet Packnews, holdt et oppdatert foredrag om emballasjetrender, slik han gjorde på Emballasjedagene 2016.

Mat & Emballasje 2017 ble arrangert på Norges Varemesse på Lillestrøm sammen med SMAK 2017 fra 7.-9. februar.

Les mer om messen på Packnews og Norges Varemesse.

Disse medlemsbedriftene stilte på Mat & Emballasje:

ACT Logimark B03-24
APX Systems B05-22
Arne B Corneliussen B04-24
BEWI B06-38
Emballasjeforeningen B04-16
Dynatec B05-10
FIAS B05-36
Flextrus B01-11
Infinitum B02-28
Lexit Group Norway B02-10
Moltzau B05-28
Multivac B04-34
Nopla B05-30
Nordic Pack B01-34
Peterson Packaging B02-28
Profil Emballasje B05-18
Ramson Packaging B03-36
RPC Bebo Food Packaging B01-05
Südpack Scandinavia B01-07
Syklus Glass B01-28
Tommen Gram B06-20
Wold Trade B06-10

Utstillere i Emballasjeforeningens nettverk:

Packnews/nord emballage B06-21
Smurfit Kappa Lithipack & Onwell B03-22

Flere av våre medlemsbedrifter var utstillere på SMAK 2017.

Title