Kort overskrift
Lorem ipsum dolar sit amen

Christian Detrois i Nestlé vil ha omfattende endringer i den globale infrastrukturen

Christian Detrois var med på video under Emballasjedagene 2021.

Nestlé samarbeider på tvers av verdikjeder for å nå både sine egne og EUs mål for emballasje innen 2025.

Christian Detrois er Nestlés ansvarlige for emballasje i Europa, Midtøsten og Nord-Afrika. Under Emballasjedagene 2021 var han med på videokobling og fortalte om bedriftens arbeid med bærekraft og hvordan de skal nå sine mål om å bruke 100 prosent resirkulert eller gjenvinnbar emballasje i 2025.

Detrois forteller at Nestlé skal forandre hvordan de lager, bruker, gjenbruker og gjenvinner emballasje.

– Det betyr å forbedre design, bytte fra blandingsmaterialer til monomaterialer og gjenbrukbare alternativer. Vi vil lede skiftet fra jomfruelig plast til gjenvunnet plast som kan brukes til matkontakt. Dette skal vi få til ved å utvikle et marked for disse materialene, sier han til Emballasjeforeningen.

– Alle emballasjetyper har en plass

Detrois påpeker at ingen produkter man bruker eller varer man konsumerer blir produsert der man bor, og at emballasje derfor har vært en stor bidragsyter til at vi har nådd dagens samfunnsstandard ved å ivareta produkters integritet.

– Emballasje er der for å beskytte og konservere varer og mat på vei til forbrukerne. Jeg mener alle emballasjematerialer har en plass, men vi må håndtere sluttløpet deres ordentlig, sier han.

– Store bedrifter spiller en nøkkelrolle

I Norden har Nestlé allerede iverksatt endringer på emballasjefronten, og Detrois forteller at påfyllspakkene til deres mest populære produkt, Nescafé gull, nå kommer i emballasje som kun består av monomaterialer. I tillegg investerer de i infrastruktur og skal etablere et gjenvinningsanlegg for plast i Sverige sammen med selskapet TMR.

– Jeg tror Nestlé og andre store bedrifter spiller en nøkkelrolle i utviklingen av fremtidig emballasje. Vi har et ansvar for å både utvikle og fremme innovative løsninger. Vi har stor tro på samarbeid med andre for å raskere oppnå mer. I mange av våre prosjekter samarbeider vi med andre produsenter og aktører i våre verdikjeder, sier han.

Fremdeles mye arbeid gjenstår

Detrois legger ikke skjul på at det fremdeles er mye som må gjøres på feltet. Dette er et arbeid de gyver ivrig løs på i Nestlé Institute of Packaging Sciences, hvor de samarbeider med alt fra emballasjeeksperter til NGOer, myndigheter og leverandører for å utvikle trygge og miljøvennlige emballasjeløsninger.

Myndighetene spiller en viktig rolle i denne utviklingen, skal man tro Detrois. Han forteller at Nestlé er avhengig av at styresmaktene kommer med insentiver som fremmer en sirkulær økonomi.

– I dag møter vi hindringer som for eksempel dårlig innsamling og håndtering av avfall, og mangel på investeringer i teknologi på dette området. Jeg vet at dette også til dels gjelder i Norge. Myndigheter må investere, og gi insentiver til investering, for å kunne utvikle infrastruktur og teknologi som fremmer resirkulering. Vi tror den mest effektive måten å forsikre at mer plast blir resirkulert på, er å styrke produsentansvaret istedenfor å innføre beskatning hvor inntektene ikke øremerkes, sier han.

Annonser:

Kommende kurs og arrangement